Взяти Часів Яр до 9 травня: у 92 ОШБр розповіли, чи має ворог успіхи на напрямку

Взяти Часів Яр до 9 травня: у 92 ОШБр розповіли, чи має ворог успіхи на напрямку

Підрозділи російської армії продовжують штурмувати Часів Яр та довколишні населені пункти, щоб виконати поставлену Москвою задачу за будь-яку ціну окупувати Часів Яр до 9 травня. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади Юрій Федоренко.

"У противника в бій ідуть всі, не зважаючи на те, що у нього закінчуються ударні штурмові групи. До того часу, доки вони заводять поповнення в бій ідуть кухарі та інші категорії, які перебувають на тилових посадах. Достатньо часто після того як попрацюють Сили оборони по логістиці та шляхах сполучення ми чуємо в радіоперехопленнях, що бійці відмовляються від виконання бойових завдань. Але попри це сил і засобів у противника залишається вдосталь, щоб штурмувати постійно", - зазначив він. 

Лише минулої бойової доби російська армія здійснила 30 штурмів на ділянці, якою опікується 92 ОШБр. Попри це, тактичних успіхів ворог не мав. 

"Богданівку та Іванівське він намагається активно штурмувати, щоб взяти в лещата населений пункт Часів яр, але цього йому повною мірою не вдається зробити. Противник успіху тактичного в цих населених пунктах не мав. У самому Часовому Ярі противник також успіху не мав. Намагаючись вирівняти лінію бойового зіткнення він додатково безуспішно штурмує ще Андріївку та Кліщіївку", - додав Федоренко.

Як писав "Ми-Україна" раніше, аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни (ISW) заявили про реальну загрозу захоплення Часового Яру.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.