Взимку в окупованому Маріуполі не буде опалення - ЦНС

Взимку в окупованому Маріуполі не буде опалення - ЦНС

У тимчасово окупованому Маріуполі цієї зими не працюватиме центральне опалення.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Незважаючи на регулярні заяви місцевих колаборантів про "успішну" підготовку тепломереж до опалювального сезону, факти свідчать про інше. Колаборанти рапортують про нібито 60-відсоткову готовність до зими, однак ця інформація не відповідає дійсності. Більшість котелень, які нібито були відновлені, насправді залишаються в аварійному стані, і до початку зими їх ввести в експлуатацію не вдасться. Це створює серйозні ризики для місцевих мешканців, які можуть зіткнутися з відсутністю базових умов для виживання в холодну пору року.

"Аналогічна ситуація і в знищеній тимчасово окупованій Волновасі. Про такі райони загарбаних територій Донеччини, як Ясинуватський і Новоазовський взагалі годі й говорити", - йдеться у повідомленні.

Окрім відсутності опалення, на захоплених територіях окупанти продовжують порушувати права місцевого населення. Російська окупаційна влада має намір позбавити будь-яких прав тих, хто не отримав російські паспорти. Це ще один крок у напрямку насильницької інтеграції жителів окупованих територій до складу рф.

Така ситуація в Маріуполі та інших окупованих містах ставить жителів у небезпечне становище перед зимою, що підвищує рівень гуманітарної кризи в регіоні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупанти в тимчасово окупованому Маріуполі, організували вивезення музейних експонатів і артефактів 11 століття на свою територію.

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.