Вже тут і готові до бою: Резніков показав шведські БМП CV-90 (ВІДЕО)

Вже тут і готові до бою: Резніков показав шведські БМП CV-90 (ВІДЕО)

Шведські бойові машини піхоти Stridsfordon 90 (CV-90 або Strf 90) вже знаходяться на території України. Про це повідомив очільник українського оборонного відомства Олексій Резніков та опублікував відео.

"БМП Strf 90 прибули в Україну і готові до бою. Топові машини для топових воїнів", - підкреслив міністр.

Резніков висловив вдячність за отримані бойові машини своєму шведському колезі Полу Юнсону та всьому народу Швеції.

"Наші спільні кольори - синій і жовтий. Наші спільні цінності - це свобода і демократія. Наші спільні цілі - це перемога і справедливість", - наголосив він.

https://twitter.com/oleksiireznikov/status/1677389783918690305

Stridsfordon 90 (CV-90 або Strf 90) - це шведська бойова машина піхоти, серійне виробництво якої стартувало у 1993 році. На базі цієї БМП також розроблено низку спеціалізованих бойових броньованих машин, включно із легким танком зі 120-мм гладкоствольною гарматою. Операторами  CV-90 є Данія, Нідерланди, Норвегія, Фінляндія, Швеція, Швейцарія та Естонія. 

Нагадаємо, наприкінці травня в українському Міноборони повідомляли, що очікують надходження 50 одиниць Stridsfordon 90 вже цього літа.Тоді ж стало відомо про завершення навчання бійців Сил оборони з їх опанування.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Німеччина передала Україні у п’ятницю, 7 липня, новий пакет військової допомоги. Йдеться, зокрема, про інженерну техніку та антидронні засоби.

За день до того Фінляндія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійде також зенітне озброєння.

Головне