Вже майже 350 ув'язнених вже звільнені для поповнення лав Сил оборони України, — Малюська

Вже майже 350 ув'язнених вже звільнені для поповнення лав Сил оборони України, — Малюська

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що Україна вже звільнила 350 ув’язнених згідно із законом про мобілізацію засуджених. Про це повідомив міністр юстиції у коментарі New York Times.

На розгляді перебувають ще 4300 заяв від ув’язнених, які хочуть долучитися до війська.

"Багато ув’язнених чекатимуть, що станеться з першою хвилею тих, хто долучиться до війська. Вони хочуть знати, якою є якість підготовки і ставлення до учорашніх в’язнів. Це буде ключовим", — сказав Малюська.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію засуджених, а президент Володимир Зеленський 17 травня підписав його.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти низки російських медіа та компаній, зокрема й з тимчасово окупованого Криму. Про це повідомили в указі №340/2024 на сайті глави держави.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали 28-річного одесита, який намагався незаконно перетнути державний кордон через річку Турунчук на дитячому надувному матраці із зображенням "Людини-павука". Про це повідомила Державна прикордонна служба.

 

 

Головне