Вже більш ніж 14 000 паломників прибули до Умані, - ОЄОУ

Вже більш ніж 14 000 паломників прибули до Умані, - ОЄОУ

До Умані прибули вже понад 14 тис паломників-хасидів на святкування єврейського Нового року.

Про це повідомляє Обʼєднана єврейська община України.

“Кожен прочанин при вʼїзді в місто проходить перевірку правоохоронцями на спеціальних блокпостах”, - йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що цьогоріч Рош га-Шана відзначатимуть 2-4 жовтня.

Рош га-Шана – це початок року в єврейському календарі. Свято починає перший місяць року Тішрей. Його дата постійно змінюється, оскільки євреї користуються місячним календарем.

Також, згідно з єврейською традицією, на Рош га-Шана визначається доля людини на небесах.

Також, посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський повідомив, що 27 вересня до Умані прибули ізраїльські поліцейські, аби допомагати українським колегам підтримувати правопорядок на час святкування Рош га-Шана. 

Нагадаємо, до Умані Черкаської області на святкування Рош га-Шана станом на 27 вересня прибули близько 5 000 паломників з Ізраїлю. Минулого року до Умані прибуло понад 32 000 хасидів.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, міністерство закордонних справ Об'єднаних Арабських Еміратів виступило із заявою про підтримку територіальної цілісності та суверенітету Лівану. Ця заява з'явилася після того, як Ізраїль розпочав "обмежену наземну операцію" на півдні Лівану та завдав ударів по столиці країни.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.