Вже 45 поранених внаслідок удару по Харкову: фото з місця подій

Вже 45 поранених внаслідок удару по Харкову: фото з місця подій

Харківська ОВА знову повідомила про збільшення числа травмованих в результаті ранкового ракетного обстрілу середмістя обласного центра. Станом на 11:30 їхня кількість становить 45 осіб. 

Під наглядом лікарів у медичних закладах міста нині знаходиться майже 40 осіб, включно з дітьми.

"У медзакладах Харкова перебуває 38 осіб, в тому числі: четверо дітей у легкому стані; три людини перебувають у важкому стані, з них одна літня жінка у вкрай важкому стані – перебуває в комі", - заявили в ОВА. 

Поранень зазнали п'ятеро дітей віком від 6 до 13 років. Медики діагностували у них контузії, вибухові травми та гострі реакції на стрес.

Кількість загиблих залишилась незмінною. Ранковий ракетний удар вбив одну жінку. 

Як відомо, удари по Харкову окупанти стали завдавати близько 7:30. Відомо про щонайменше шість ударів по центральній частині міста, Шевченківському району зокрема. Ворог цілив по житловій забудові. 

Нагадаємо, ключовою ціллю атаки 2 січня став Київ. Руйнувань зазнали житлові багатоповерхові та приватні будинки, а також об'єкти цивільної інфраструктури в Соломʼянському, Голосіївському, Шевченківському, Подільському, Деснянському, Дарницькому, Оболонському та Печерському районах столиці. Кількість постраждалих становить 43 особи, одна людина загинула.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 2 січня вранці армія рф атакувала Україну як мінімум 70 крилатими ракетами типу Х-101/Х-555/Х-55, десятком аеробалістичних "Кинджалів", трьома "Калібрами", 12 одиницями Іскандер-М/С-300/С-400 та чотирма Х-31П. Попередні підрахунки свідчать про застосування ворогом 99 ракет різних типі. Українська ППО впоралась із 72 цілями, всі "Кинджали" були збиті

Головне