Виїхати з окупації: Федоров назвав два шляхи виїзду з окупованого Мелітополя

Виїхати з окупації: Федоров назвав два шляхи виїзду з окупованого Мелітополя

Виїзд з територій, які тимчасово перебувають під контролем армії рф, є надскладним та займає в середньому від чотирьох днів до тижня. Більш детально про способи покинути окупований Мелітополь в ефірі "Ми-Україна" розповів міський голова Іван Федоров.

Перш за все він наголосив на тому, що який би шлях виїзду з ТОТ людина не обрала жодних гарантій безпеки їй ніхто надати не може.

За словами Федорова, нині для українців в Мелітополі доступні два основні шляхи:

  • через Маріуполь та Новоазовськ,
  • через тимчасово окупований Крим.

"На контрольному пункті між Херсонською областю та Кримом є наджорстка фільтрація. Між Маріуполем та Новоазовськом також є фільтрація, також наджорстка. Але наші мешканці здебільшого вибирають цей шлях для виїзду для того, щоб залишитися в третіх країнах або повернутися в Україну і залишатися в безпеці. Найкоротший шлях - через піший пункт пропуску, який на кордоні з рф та нашою Сумською областю і це займає у наших людей з Мелітополя до Сум приблизно чотири дні", - розповів він.

Міський голова Мелітополя також нагадав, що всі витрати на виїзд українців з тимчасово окупованих територій їм компенсують.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міністерство оборони України збільшило перелік українських військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду. У відомстві повідомили про збільшення виплат пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам та курсантам.

Головне