Виробництво ракет у росії перевищує довоєнний рівень, - NYT

Виробництво ракет у росії перевищує довоєнний рівень, - NYT

росія зуміла подолати санкції та експортний контроль, запроваджений Заходом, щоб збільшити виробництво ракет за межі довоєнного рівня.

Про це пише The New York Times з посиланням на офіційних осіб США, Європи та України. 

Якщо на самому початку війни рф різко знизила виробництво ракет через санкції, то вже до кінця 2022 року військово-промислове виробництво знову почало зростати, зазначили американські чиновники.

росія підірвала американський експортний контроль, використовуючи свою розвідку та Міноборони, щоб керувати незаконними мережами людей. Вони контрабандою провозять ключові компоненти, експортуючи їх до інших країн, звідки їх легше доставити до росії. Менш ніж за рік після початку війни росія відновила торгівлю критично важливими компонентами, спрямувавши їх через такі країни, як Вірменія та Туреччина. 

Як результат – країна-окупантка зараз виробляє більше боєприпасів, ніж США та Європа.

Високопоставлений чиновник міністерства оборони Естонії Кусті Сальм підрахував, що нинішнє виробництво боєприпасів у рф в сім разів перевищує виробництво Заходу. 

Західні офіційні особи також вважають, що росія планує виробляти два мільйони артилерійських снарядів на рік. Варто додати, що це вдвічі більше, ніж західні розвідувальні служби спочатку оцінювали, що росія може виготовити до війни.

При цьому американські та західні чиновники кажуть, що російське виробництво все ще не встигає за тим, як швидко військові спалюють боєприпаси та зношують техніку. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Одещині викрили все керівництво районної ВЛК, які допомагали ухилянтам.

Головне