Виробництво "Ланцетів" росіянам дається складно, - Скібіцький

Виробництво

Виробництво "Ланцетів" росіянам дається складно, оскільки "запчастини з пралок" не підходять. Про це заявив заступник керівника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький в інтерв'ю "МИ-Україна".

Він зазначив, що безпілотники "Ланцет" - один з ефективних засобів ураження на тактичну глибину. Проте з виробництвом складно, адже все залежить від кількості іноземних компонентів у них.

"Зараз всі зусилля спрямовані на те, щоб перекрити канали постачання іноземних компонентів у рф. І це працює. По високоточних ракетах, наприклад, ми бачимо результат", - розповів представник ГУР.

Скібіцький додав, що для більш високоточного озброєння чіпи з пральних машин не підходять.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ ЗС України Сергій Череватий розповів, що практично щоденно російське окупаційне військо б’є “Ланцетами” по позиціях Сил оборони України. Ці ударні дрони є відносно недорогими у виробництві, але досить ефективними для знищення військової техніки.

Як відомо, днями мережу заполонили новини про масштаби сходження з конвеєру БпЛА “Ланцет” російського виробництва. У відповідь очільник Мінцифри Михайло Федоров зазначив, що по низці категорій наше місцеве виробництво зросло всього за рік у більш як сотню разів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, мер тимчасово окупованого міста Іван Федоров розповів, що росіяни стягують військову техніку до Мелітополя. Бойові машини ворога їдуть на Запорізькій відтинок фронту “і вдень, і вночі”. Більшість військової техніки армії рф перекидають у напрямку до Запоріжжя вночі, вже після настання комендантської години. Під час її руху на вулицях зникає освітлення, а перехрестях перекривається рух.

Головне