Викрадення, катування і шантаж: у Дніпрі тривають обшуки в одному з райвідділень поліції, оголошено підозри

Викрадення, катування і шантаж: у Дніпрі тривають обшуки в одному з райвідділень поліції, оголошено підозри

Співробітників одного з районних відділень Національної поліції в Дніпрі підозрюють у кришуванні злочинного угруповання та приховуванні злочину. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Саме зараз тривають обшуки в одному з райвідділень поліції Дніпра. Оголошують підозру чотирьом поліцейським: керівнику підрозділу, двом заступникам та оперативнику за кришування злочинного угруповання та приховування злочину. Документували правоохоронців Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції спільно зі слідчими ДБР. Процесуальне керівництво - Офіс Генпрокурора", - йдеться у повідомленні.

Також Клименко розкрив деталі цієї справи.

"У березні 2022-го група зловмисників, видаючи себе за тероборонівців, викрали в Дніпрі подружжя та катуванням змушували виплатити викуп з подальшим сплачуванням щомісячної данини. Сусіди потерпілих, які стали свідками злочину, заявили в поліцію. Тож постраждалих запросили до райвідділу для слідчих дій. А там вони зіткнулися зі своїми вимагачами, яких вже затримали. Але ненадовго: зловмисники просто в коридорі "вирішували" питання з поліцейськими. За 20 тисяч доларів катівників відпустили, а провадження навіть не реєстрували", - розповів міністр внутрішніх справ.

За словами Клименка, внутрішня безпека поліції спрацювала дуже чітко - спочатку було розкрито розбійний напад та затримано всіх учасників банди, а згодом оголошено підозру поліцейським.

"Кожен має врешті розуміти, що переступати закон заборонено всім без винятку. Хто досі ходить по лезу ножа між злочином і відданістю Присязі, довго на службі та на волі не затримається", - наголосив Ігор Клименко.

У той же час в Національній поліції повідомили, що підозру оголосили чотирьом правоохоронцям.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Рівненській області ДБР викрило керівників обласного та районного військкоматів, які побили військового. У одного з посадовців знайшли наркотики.

Головне