Викликають посла рф: Молдова відреагувала на погрози Сальдо щодо ударів по мосту через Дунай

Викликають посла рф: Молдова відреагувала на погрози Сальдо щодо ударів по мосту через Дунай

Молдова відреагувала на нещодавні заяви Володимира Сальдо, ставленика росії в окупованій частині Херсонської області, в яких пролунали прямі погрози на адресу Молдови.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Молдови, передає TVR Moldova. Як зазначається, посол росії в Республіці Молдова буде терміново викликаний для надання пояснень.

"Такі заяви є абсолютно неприйнятними. Ми не потерпимо подібних висловлювань, спрямованих проти Республіки Молдова. Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції в екстреному порядку викличе главу дипломатичної місії російської федерації в Республіці Молдова з вимогою надати відповідні пояснення", – йдеться в заяві МЗС.

Російський ставленик у Херсонській області пред'явив Києву, що удар по мосту здійснили в пам'ятний день для рф. Сальдо пригрозив завдати ударів по мостах в Одеській області та на території Молдови.

"Координати мостів в Одеській області, у молдавських Джурджулештах, які були в складі України, але передані на Дунаї, режимом Ющенка свого часу ще... Усі ці координати відомі, тому буде скоро відповідь дуже серйозна", – заявив він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна та Молдова на державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль (Україна) – Косеуць (Молдова) планують побудувати новий міст через річку Дністер. Як зазначається, угоду про будівництво підписали віце-прем’єр-міністр України Олександр Кубраков та міністр інфраструктури Молдови Лілія Дабіжа. При цьому загальна довжина мосту становить понад 1400 метрів. Штучна споруда матиме дві смуги руху з тротуарами з обох сторін.

Головне