Вибиті вікна, зруйновані квартири та авто: як виглядають наслідки атаки "шахедами" по Києву

Вибиті вікна, зруйновані квартири та авто: як виглядають наслідки атаки

У ніч проти понеділка, 8 травня, російське окупаційне військо вже вкотре атакувало українську столицю ударними дронами іранського виробництва “Shahed-136/131”. Над повітряним простором міста тоді було збито усі 35 запущених "шахедів".

Куди впали уламки, яких збитків завдали та як Київ оговтується після атаки дронів 8 травня дізнавалася наша кореспондентка Олена Чернякова.

"Коли увесь світ вшановує пам'ять полеглих у Другій Світовій війні, міста України здригаються від вибухів. По столиці рашисти випускають десятки "шахедів", - йдеться у сюжеті.

Один з дронів упав близько 2-ї години ночі понеділка у двір між висотками. Постраждала наша колега Ольга Чибчик, саме вона зафільмувала перші хвилини після влучання. Гучні вибухи чула щонайменше тричі.

"Почула голосний шум - це був безпілотник. Я зрозуміла, що він вже дуже близько. Ми отримали незначні поранення, коли був збитий дрон. Наші двері були зі склом... скло розбилося і полетіло по кінцівках", - розповідає вона.

Зачепило її автівку та ще дві, які стояли поруч. Вибуховою хвилею вибило вікна у двох будинках, місцеві самі прибирали наслідки.

"У нас у спальні вибило вікно і у великій кімнаті. Заяви пишемо, оформлюємо, прийшли зі страхової - взяли у нас всі заяви, зробили копії документів і сказали, що будуть допомагати", - розповіла мешканка однієї з постраждалих осель пані Олена.

В іншому районі столиці теж посічені уламками автівки. З першого по 17-ий поверх - вибиті шибки та вікна. Дісталось і квартирі, в якій проживає головний редактор "Ми-Україна" Віталій Тарасов.

"Всі чотири вікна були розкриті, вдалось зняти їх з петель і два вікна хоча б затулити, щоб хоча б дощ поки що не потрапляв всередину", - говорить він.

У ніч проти 8 травня ворог випустив 35 ударних дронів, їх усі збили. Тепер уламки досліджуватимуть правоохоронці.

"За останні тижні ми можемо казати про те, що (росіяни - ред.) користуються різними тактиками. Звичайно, щоб уразити об'єкти інфраструктури або якісь, як вони кажуть, центри прийняття рішень у Києві, бо столиця залишається пріоритетною ціллю для ворога. Вони можуть розвідувати і виснажувати наші сили ППО для того, щоб другою або третьою хвилею запускати або "шахеди", або ракети", - розповів речник КМВА Михайло Шаманов.

Увесь понеділок поліція описувала збитки. Стосовно компенсації власникам постраждалих квартир радять поки що заповнити форму завданих збитків на сайті КМДА та у "Дії".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у вівторок, 9 травня, вночі відбулась чергова ракетна атака по Києву. Таким чином, за перші дев’ять днів травня ворог здійснив по українській столиці вже п’ять повітряних атак.

Головне