Вибух на заводі у Києві: затримано керуючого виробництвом

Вибух на заводі у Києві: затримано керуючого виробництвом

Київська міська прокуратура оголосила підозру у рамках справи про вибух у Дарницькому районі Києва 9 лютого. Підозру отримав керуючий виробництвом ювелірних виробів, на якому і стався вибух, чоловіка затримали. Про це інформує прес-служба столичної прокуратури.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури у межах розслідування, розпочатого за фактом вибуху у Дарницькому районі столиці, затримано та повідомлено про підозру мешканцю Київщини у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 2 ст. 272 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, вибух стався на території колишнього заводу у Дарницькому районі. Там у одноповерховій промисловій будівлі розмістили виробничий цех з виготовлення та оброблення ювелірних виробів.

"У своїй роботі працівники майстерні використовували газове обладнання. При цьому, як встановило слідство, деякі елементи вказаного обладнання були виготовлені «кустарним» способом, а газові балони, в порушення встановлених вимог, розміщувались в приміщенні, де безпосередньо працювали люди", - наголосили у прокуратурі.

Внаслідок недбалих дій, під час проведення газополум’яних робіт, які відносяться до робіт з підвищеною небезпекою, стався вибух газових балонів. На момент події у приміщенні перебувало близько 20 робітників, четверо з них загинули.

Керуючого ювелірною майстернею за порушення дотримання правил безпеки з охорони праці затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляли "Ми-Україна", у центрі Новосибірська у четвер, 9 лютого, вночі стався вибух у багатоповерхівці

Головне