Вважають "хабами" ЗСУ: Гуменюк пояснила нову тактику ракетних ударів рф

Вважають

Російські окупанти змінили свою тактику ударів і тепер б'ють по тих регіонах, які вважають "хабами" Збройних сил України. Про це заявила керівниця Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За її словами, зараз окупанти атакують "переважно ті регіони, які, за їхнім розумінням, є "хабом" резерву, "хабом" сил для війська українського, для Сил оборони, які проводять активні дії".

"Зокрема, тому така увага і Дніпропетровщині, яка межує із Запорізькою областю, яка прифронтова. Така увага Миколаївщині, Одещині, які постачальники ресурсу для Херсонської прифронтової. І саме тому така активізація вогню і по Херсонщині", - зазначила Наталя Гуменюк.

При цьому вона наголосила, що минулої ночі росіяни обстріляли Херсонську область забороненими запальними снарядами, що призвело до виникненн великої кількості потужних пожеж.

Як повідомляли "Ми-Україна", заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що втрати окупантів за минулий тиждень у вісім разів перевищили рівень втрат Сил оборони.

Нагадаємо, за даними Генштабу, захисники України ліквідували вже близько 225 580 окупантів. За минулу добу цей показник зріс ще на 950 осіб.

Головне