Вуличні бої в Авдіївці: Лиховій розповів про тактику росіян 

Вуличні бої в Авдіївці: Лиховій розповів про тактику росіян 

Якщо ще у грудні російські підрозділи намагались зайти в Авдіївку з заходу, обходячи Авдіївський коксохім, аби не зав'язнути у вуличних боях, то зараз пішли напролом у міську забудову. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"У таких боїв є своя специфіка, це звичайно тактика малих штурмових груп. Але розміри з російського боку цих груп зростають, як і кількість. До них підключаються бронегрупи у вигляді танків та іншої техніки. В один з попередніх днів був момент, коли росіяни вели штурмові дії кількома піхотними штурмовими групами, але одночасно з п'яти-шести бригад. Це дуже промовисті цифри, які свідчать про ту величезну армаду , яка одночасно задіяна проти наших військових частин, які героїчно утримують оборону Авдіївки", - зазначив він.

 Лиховій на наголосив на тому, що на відміну від росіяни "ми воюємо не м'ясом, а головою і залізом". 

"Ми задіюємо гнучку тактику, діємо маневрами і коли ситуація стає найскладнішою приймаються рішення про нові оборонні рубежі", - підкреслив спікер ОСУВ "Таврія".

Нагадаємо, ситуація в Авдіївці напружена, але контрольована. Лінія фронту у місті динамічна, постачання Силам оборони України ускладнене, але здійснюється. Українські військові використовують запасну логістичну артерію, яка була підготовлена завчасно. Просування росіян довкола Авдіївки обумовлено перевагою у живій силі, авіації та боєприпасах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у 3 ОШБр заявили, що їхні військовослужбовці були терміново перегруповані для підсилення українських військ у районі Авдіївки

Головне