Вучич порівняв напад рф на Україну з бомбардуванням Югославії

Вучич порівняв напад рф на Україну з бомбардуванням Югославії

Президент Сербії Александр Вучич заявив, що Кремль використав ті ж пояснення для розв'язання повномасштабної війни в України, що і країни-члени НАТО, коли розпочали бомбардування Югославії в 1999 та 2008 роках.

"Майже всі західні країни грубо порушили положення резолюції 1244 Радбезу ООН. Вони відмовилися від тих принципів, які, як сьогодні кажуть, вони захищають. Це сталося 24 та 15 років тому відповідно. Наймогутніші 19 країн ухвалили рішення без участі РБ ООН, жорстоко напасти і покарати суверенну країну в Європі. Як вони сказали, щоб запобігти гуманітарній катастрофі. Вони не сміялися вголос, коли президент рф використовував ті ж самі слова, виправдовуючи свій напад. Вони забули, що самі використовували їх", - зазначив він під час виступу на Генасамблеї ООН.

Вучич підкреслив, що його країна попри тривалу дружбу з Москвою, надалі підтримуватиме територіальну цілісність України. Він додав, що Сербія це робитиме, оскільки "не змінює своєї політики та принципів".

Як відомо, Вучич неодноразово заявляв, що не надавати Україні зброю для протидії російському вторгненню. Проте пізніше зробив невелике уточнення, що не проти того, щоб його країна продавала боєприпаси посередникам, які далі вже передають їх українській стороні. Президент підтвердив, що йому відомо про те, що сербські боєприпаси потрапляють в Україну і він знає, як це відбувається. Однак зупиняти цього не збирається.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями Вучич вислови незадоволення різницею у підтримці Європейським Союзом України та Сербії. За його словами, ЄС значно швидше рухається у питанні надання членства Україні, а не його державі.

Головне