Вучич образився, що ЄС підтримує Україну більше, ніж Сербію

Вучич образився, що ЄС підтримує Україну більше, ніж Сербію

Сербський президент Александар Вучич незадоволений різницею у підтримці Європейським Союзом України та Сербії. За його словами, ЄС значно швидше рухається у питанні надання членства Україні, а не його державі.

Вучич нагадав, що Брюссель надав Україні статус кандидата за рік після подання заявки і вже готовий розпочати переговори щодо членства. Сербія ж, стверджує президент країни, так і не отримала такої підтримки.

Також він заявив, що ситуація у Сербії нагабато краща ніж у низці країн Європи перед їхнім вступом в ЄС. У цьому контексті він згадав Румунію та Болгарію.

Крім того Вучич скептично відреагував на наміри ЄС підготуватись до членства нових країн до 2030 року.

"Хто знає, що станеться через сім років? Поглинальна здатність ЄС не більша, ніж була. У вас є 10 чистих платників (в бюджет ЄС, - ред.) і 17 країн, які беруть їхні гроші. Жодна з них не хотіла б мати більше членів, на яких витрачає гроші", - заявив президент Сербії.

Як повідомляли "Ми-Україна", Сербія, яка є однією з найбільш впливових країн Західних Балкан, продовжує маневрувати між Україною та росією, вважає український дипломат Олександр Левченко.

Головне