Вучич заявив, що Сербія хоче стати частиною ЄС

Вучич заявив, що Сербія хоче стати частиною ЄС

Сербія хоче стати частиною Європейського Союзу. Про це заявив президент країни Александар Вучич, повідомляє Handelsblatt.

За його словами, Сербія лояльна до Європи. Про це, зокрема, свідчить те, що лише Європа має доступ до сербського літієвого родовища, наголосив Вучич.

"Китайці дуже чітко висловили свою зацікавленість у отриманні доступу до цього родовища літію. Проте ми їм повідомили, що обговорюємо це виключно з європейцями. Ми лояльні Європі", - заявив сербський президент.

Крім того Вучич наголосив на прагненні його країни, зокрема і влади, стати частиною Євросоюзу. 

Водночас президент Сербії спростував наміри країни зблизитися з державою-агресоркою рф та Китаєм та відкинув звинувачення у спробі "сидіти на двох стільцях".

"Я сиджу лише на одному стільці - сербському. І в чому ми зближуємося з росією? Я два з половиною роки не розмовляв з Путіним", - заявив Александар Вучич.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Сербії Александаром Вучичем. Голова держави висловив подяку за фінансову та гуманітарну підтримку для України, а також відзначив важливість участі Сербії у першому Саміті миру та її приєднання до Спільного комюніке.

Головне