Втратив дві ноги на війні: українець станцював у балеті в Каліфорнії

Втратив дві ноги на війні: українець станцював у балеті в Каліфорнії

Український захисник, який втратив ноги на війні станцював на сцені театру у Каліфорнії. Про це в Instagram-акаунті повідомляє “The United Ukrainian Ballet”.

Воїн у такий спосіб хотів привернути увагу американської публіки до війни в Україні.

“Українська балетна трупа “The United Ukrainian Ballet”, створена у Нідерландах з танцівників-біженців з України, представила у США балет "Жизель". Наприкінці вистави з артистами балету станцював український захисник з позивним Терен, який втратив обидві ноги на війні з російськими загарбниками. Після завершення виступу усі танцівники виконали гімн України”, - йдеться в повідомленні.

Відомо, що українець готувався до виступу 4 місяці і зрештою він вийшов на сцену перед 3000 глядачів. Терен протягом свого життя ніколи не танцював.

Постановницею хореографії стала Емма Евелін. 

"Ця хореографія про наслідки війни, про народ, про те, які ми незламні, попри біль та втрати, ми піднімаємо людське життя вище всього, ми цінуємо своїх людей та йдемо до мети, до перемоги", - зазначив український захисник. 

Терен зазначив, що людина не має меж. 

"Я тут, бо хочу танцювати, хочу "літати". Показати, що з втратою будь-чого ви знаходите щось інше, набуваєте нові сенси та місії. Мені здається, я знайшов один із них, саме тому я тут, готуюся і репетирую для виходу на велику сцену, в той час поки мою країну щодня бомбить Росія, гинуть і калічаться невинні люди, діти, які теж будуть в пошуку нових сенсів. Ми тут, щоб засвідчити собою наслідки російської агресії, щоб цивілізований світ бачив, що все це не лише в інтернеті, це наша реальність. Та попри все я, ми! не здаємося. Наші "крила" (ноги/руки) відростають і ми летимо знову…до нових висот", - написав воїн.

Зазначається, що артистам вдалось зібрати кошти на гуманітарну допомогу Україні. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, український захисник 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний яр” Сухопутних військ Збройних сил України в середу, 15 березня, знищив ворожий літак Су-25 у Бахмуті.

Головне