Втрати України у боях на сході у вісім разів менші ніж у рф, - Маляр

Втрати України у боях на сході у вісім разів менші ніж у рф, - Маляр

Втрати Збройних сил України у боях на сході України у вісім разів менші, ніж у російської федерації.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі "Ми-Україна".

За її словами, на Таврійському напрямку - у 5,3 раза гине менше наших військових, хоча тут ми у наступі.

"Будь-яке планування будь-якої операції завдання номер один - зберегти життя людей,  тому ми не йдемо у любові зіткнення з ворогом", - зауважила вона.

Нагадаємо, бої на сході тривають цілодобово, проте попри всі зусилля ворогові не вдалося просунутися вперед ні на метр. 

Маляр зазначила, що окупаційне військо продовжує зосереджувати зусилля на п’яти напрямках – Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському. За минулий тиждень там більш як 170 боєзіткнень.

Вона  додала, що Куп’янський напрямок ворог штурмував майже щодня, адже намагається витіснити ЗСУ з важливих позицій на річку Оскіл. А на Лиманському напрямку ворог намагається вийти на місто Лиман і там йдуть бої в районі Серебрянського лісу.

“Якщо говорити по результату тижня, то без зміни положень. Це означає, що ворог не зміг просунутися ані на метр”, – повідомила вона.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Національний музей історії України у Другій світовій війні, розташований у Києві, перейменують на Національний музей війни за незалежність.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.