Втратив апетит: спікер Джонсон зробив неоднозначну заяву щодо допомоги Україні

Втратив апетит: спікер Джонсон зробив неоднозначну заяву щодо допомоги Україні

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив про відсутність бажання продовжувати американську підтримку України. Він "втратив апетит" до цього.

Про це він сказав у інтерв'ю для Punchbowl News.

Наразі він очікує, що потреби у подальшій допомозі Україні не буде.

Спікер висловив сподівання, що у випадку переобрання Трамп зможе зателефонувати російському лідерові Володимиру Путіну та закликати його до миру.

"У мене немає апетиту щодо подальшого фінансування України, і я сподіваюся, що це не потрібно. Якщо Трамп (кандидат у президенти США, - ред.) переможе, я вважаю, що він справді зможе завершити цей конфлікт. Я справді так вважаю. Я думаю, що він подзвонить Путіну і скаже, що цього вже достатньо", - заявив Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дебати Трампа та Гарріс: що говорили про Україну, хто виграв та які прогнози виборів

Джонсон також додав, що світ втомлений від війни і прагне знайти рішення. Він вважає, що якщо президентом США стане Камала Гарріс, війна продовжиться, тому такий сценарій є "безнадійним і небезпечним".

Місяць тому Адміністрація президента США Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням продовжити дію президентських повноважень щодо скорочення озброєнь (Presidential Drawdown Authority, PDA) до 2025 року.

Це дозволить зробити доступними для України близько 5,8 мільярда доларів військової допомоги після 30 вересня 2024 року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, США запровадили санкції проти "тіньового флоту" танкерів Ірану у відповідь на ракетний удар по Ізраїлю.

Головне