Втрати росіян на Таврійському напрямку склали майже 340 солдатів

Втрати росіян на Таврійському напрямку склали майже 340 солдатів

В області відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" російські війська зменшили активність в штурмових операціях та знову взяли до використання авіацію.

Про це повідомив командувач ОСУВ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський.

Сили оборони успішно відбили 19 атак окупантів східніше Новобахмутівки та в районах Авдіївки, Тоненького і Первомайського. На Шахтарському напрямку ЗСУ відбили дві атаки ворога в районі Старомайорського Донецької області. На Запоріжжі відбито 3 атаки ворога в районах Новопокровки та західніше Роботиного.

Він зауважив, що на даному напрямку було знищено три російські БМД-4 та два склади пально-мастильних матеріалів. Загалом в районі Таврії ворог здійснив шість авіаударів, провів 33 бойові зіткнення та випустив 512 артобстрілів.

Загальні втрати противника на Таврійському напрямку за останню добу становили 337 осіб. Українські сили знищили дев'ять одиниць військової техніки, включаючи п'ять бойових машин та артсистему.

Крім того, було зруйновано склад боєприпасів окупантів, і ще п'ять одиниць техніки отримали пошкодження.

Нагадаємо, бої за Авдіївку в зайвий раз продемонстрували нездатність армії рф ефективно використовувати наявні у неї сили та резерви.

Голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко зауважив, що в контрбатарейній боротьбі та в плані артилерії якісно переважаємо ми, хоча у росіян є перевага у кількості.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти продовжують нищити історичний центр Маріуполя.

Головне