Вступ України в ЄС: Румунія підтримала відкриття переговорів в грудні

Вступ України в ЄС: Румунія підтримала відкриття переговорів в грудні

Румунія підтримала відкриття переговорів в грудні стосовно вступу України в ЄС.  Про це повідомила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Учора румунський парламент проголосував резолюцію щодо підтримки європейських прагнень всіх країн розширення - України, Молдови і країн Західних Балкан. Тож в особі Румунії ми здобули потужну підтримку і домовилися про те, що вона триватиме аж до ухвалення рішення про початок перемовин", - сказала урядовець.

Вона зазначила, що положення законопроекту враховують думку представників різних національних спільнот України та адаптований досвід і практику інших європейських держав, передусім Румунії та Угорщини.

Нагадаємо, росіяни хочуть заборонити рух українські номерами на автівки на окупованих територіях. Про це повідомив Центр нацспротиву.

Зробити це можуть вже з 1 січня, адже для заміни номера необхідно мати паспорт рф. Сам рух на ТОТ можливий лише за наявності перепустки від окупаційної адміністрації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, представник центру досліджень трофейного і перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу ЗСУ Андрій Рудик в ефірі "Ми-Україна" продемонстрував, з чого складається російський "шахед".

Зокрема, він показав коробку, яка є "мозком" "шахеда" та наголосив, що у цих дронах немає компонентів російського виробництва, хоча росіяни вже виготовляють їх самостійно.

 

Головне