Вступ України в ЄС: партія Орбана закликала уряд Угорщини не підтримувати перемовини

Вступ України в ЄС: партія Орбана закликала уряд Угорщини не підтримувати перемовини

Правляча партія Угорщини на чолі з прем'єром Віктором Орбаном у середу, 6 грудня, внесла на розгляд парламентарів резолюцію, в якій міститься заклик до уряду виступити проти старту переговорів про вступу України до ЄС.

Як пише Reuters, у документі вказано, що процес приєднання країн до складу Євросоюзу "має залишатися об'єктивним" та таким, що ґрунтується на "правилах та результатах". Також у ньому зазначається, що для рішення про початок перемовин по Україні потрібен консенсус між усіма державами-членами блоку, для якого умов на сьогодні нібито нема. 

Додатково у резолюцію був включений заклик оцінити ймовірний вплив прийняття України до ЄС на агрополітику блоку та загальну згуртованість всередині ЄС. 

Як відомо, Орбан, відомий своїми проросійськими поглядами,  до цього заявив, що проти початку переговорів щодо вступу з Києвом і запропонував, щоб майбутній саміт Європейської ради виключив це питання з порядку денного. На його переконання, на сьогодні Україна нібито не готова стати членом Євросоюзу.

Саміт ЄС, на якому буде озвучене рішення стосовно старту перемовин України та Молодови стосовно отримання членства у європейській спільноті відбудеться вже наступного тижня - 14-15 грудня. 

Нагадаємо, очільник українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба раніше спрогнозував, що переговори України про вступ в Євросоюз почнуться на початку 2024 року. За словами міністра, натяк про початок переговорів є у звіті самої Єврокомісії, там йдеться про березень наступного року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці листопада голови МЗС країн НАТО висунули рекомендації для України стосовно первинних реформ, необхідних для вступу до Альянсу.

 

 

 

Головне