Вступ Грузії до ЄС призупинений — посол Євросоюзу в країні

Вступ Грузії до ЄС призупинений — посол Євросоюзу в країні

Лідери Європейського Союзу призупинили процес вступу Грузії до ЄС. Про це повідомив посол Євросоюзу в Грузії Павло Герчинський.

"У випадку з Грузією досі неясно, чи стане вона частиною наступної великої хвилі розширення ЄС. Я щиро сподіваюся, що так і буде, і після жовтневих виборів ми відновимо нашу роботу і зуміємо домогтися того, щоб Грузія стала частиною подальшого розширення ЄС", — зазначив посол.

Герчинський сказав, що 27 червня лідери, президенти та прем'єр-міністри ЄС зустрілися в Брюсселі й ухвалили кілька важливих рішень, серед яких – про призупинення процесу вступу Грузії через ухвалення "російського закону" – так званого закону про "іноагентів".

Євросоюз заморозив 30 мільйонів євро, виділених на підтримку Сил оборони Грузії на тлі антизахідного розвороту грузинської влади, повідомляє те ж видання.

Нагадаємо, із початком робочого тижня та посиленням спеки споживання електроенергії в Україні значно зросло, 9 липня обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

Як писали "Ми-Україна" раніше, поліцейські Києва перевіряють інформацію щодо можливого отруєння питної води на місці ліквідації наслідків ворожого обстрілу. Про це повідомили у Поліції Києва.

Головне