У 16 потягах "Інтерсіті" встановлять WiFi на 79 млн гривень

У 16 потягах

"Укрзалізниця" підписала договір про розгортання телекомунікаційної мережі у потягах «Інтерсіті» за 78,89 мільйонів гривень, пишуть у Prozorro. Інтернетом обладнають близько 16 потягів "Інтерсіті". 

Доступ до зовнішньої мережі інтернет буде забезпечуватися за допомогою Starlink, LTE та WiFi від станцій.

Пасажири отримають бездротовий доступ до інтернету через WiFi.

Із загальної суми на обладнання, що виготовлене не раніше 2022 року, припадає 65,03 мільйонів гривень, а на послуги – 13,15 мільйнів гривень.

Поставити обладнання та надати послуги мають до квітня 2024 року. 

Зараз близько 40 терміналів Starlink тестують у потягах класу "Інтерсіті+". Ці потяги не мають сталого маршруту й курсують всією Україною, щоби тестування було максимально повним. Також тестування проводять на дипломатичних рейсах.

Згідно з опитуванням, яке запустила "Укрзалізниця" в середині квітня, про необхідність Wi-Fi у потягах говорять майже всі пасажири (99%), а підключенням до мережі активно користується 60%. Більшість опитаних використовує інтернет для соціальних мереж.

Потяги "Інтерсіті" обладнають системами Starlink до кінця 2023 року, повідомив у січні колишній голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін. Перед цим Wi-Fi від Starlink 100 днів тестували в потязі за маршрутом Київ – Харків. Середня швидкість інтернету на порт становила 65,7 мбіт/с (як домашній інтернет), а безперебійний доступ до мережі вдалося забезпечити на 96,7% маршруту.

Як повідомляли “Ми-Україна”, заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький опублікував записи з боді-камер поліцейських, один з яких смертельно поранив чоловіка.

Головне