Встановлювали відеокамери біля військових та енергооб'єктів: СБУ затримала ймовірних агентів рф

Встановлювали відеокамери біля військових та енергооб'єктів: СБУ затримала ймовірних агентів рф

СБУ затримали двох осіб, яких підозрюють у встановленні прихованих відеокамер поблизу стратегічних об'єктів у Полтавській та Сумській областях. Про це повідомили у пресслужбі.

Підозрювані розміщували камери біля військових аеродромів ЗСУ, теплових електростанцій та енергогенеруючих підприємств. Це дозволяло противнику в реальному часі оцінювати наслідки обстрілів та планувати подальші атаки.

За версією слідства, чоловіки були завербовані влітку 2023 року через Telegram-канали, де шукали можливості швидкого заробітку.

Затриманим оголошено про підозру за статтею 111 ч. 2 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). У разі доведення вини їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невиновною, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, ухвалили постанову, яка дозволяє автоматично оновлювати та перевіряти дані про призовників, військовозобов'язаних і резервістів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, через окупований Маріуполь 13 жовтня пройшли дві колони російських вантажівок з живою силою, техніка рухалася у напрямку Времівського виступу.

 

Головне