Встановлення тризуба на Батьківщина-Мати: через сильний вітер робочі досі не можуть почати підйом символіки (відео)

Встановлення тризуба на Батьківщина-Мати: через сильний вітер робочі досі не можуть почати підйом символіки (відео)

На монументі "Батьківщина-Мати" у Києві тривають роботи з заміни радянського герба на тризуб. 

Як розповів кореспондент "Ми-Україна" в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", піднімати тризуб на монумент спочатку повинні були о 16:00, однак згодом цей процес відтермінували до 18:00. А потім ще на 30-40 хвилин.

"Піднімання тризуба повинно було розпочатися ще близько 16 години. Але через сильний вітер та дуже погану електромережу всередині монументу цього не сталося. Монумент дуже старий і багато приладів одночасно функціонували, через що вибивало електромережу і лебідки не могли нормально функціонувати. Потім казали, що о 18 мають почати підйом його, але знову ж таки через дуже сильний вітер цю подію перенесли попередньо на 30-40 хвилин. Саме тоді синоптики прогнозують, що вітер має стихнути і ми побачимо цю історичну мить, коли тризуб зависочіє над київськими пагорбами", - розповів Владислав Величко.

Також він додав, що процес підйому тризуба досить тривалий.

"Підніматимуть тризуб тривалий час. Для того, щоб він піднявся на 90 метрів, саме такою є висота щита монумента "Батьківщина-Мати", знадобиться 15-20 хвилин в залежності від сили вітру. І після того його ще три години будуть монтувати, щоб величезний тризуб, який важить 450 кг, впевнено тримався на щиті і не впав", - додав кореспондент.

Крім того він наголосив, що після цього на щиті ще близько двох тижнів триватимуть завершальні роботи. Їх планують закінчити до Дня прапора (23 серпня). Також до того ж часу хочуть перейменувати монумент з "Батьківщини-Мати" на "Україна-Мати".

Як повідомляли "Ми-Україна", у російській держдумі закликали вдарити по монументу “Батьківщина-мати” у Києві. Таким чином росіяни пропонують помститися за атаку безпілотників на Москву. 

Головне