Всьоме за чотири роки: позачергові парламентські вибори у Болгарії

Всьоме за чотири роки: позачергові парламентські вибори у Болгарії

За результатами обробки 82,42% бюлетенів на дострокових парламентських виборах у Болгарії перемагає правоцентристська партія ГЕРБ колишнього прем'єр-міністра Бойка Борисова з 26,08% голосів. Відповідні дані ЦВК наводить БНР.

На другому місці - "Продовжуємо зміни – Демократична Болгарія" (14,76%), на третьому - проросійська партія "Відродження" (13,81%). Також до парламенту проходять: "Рух за права і свободи – Нові починання" (10,36%), Болгарська соціалістична партія (7,75%), "Альянс за права і свободи" (7,14%) та "Є такий народ" (7,02%).

Вперше до парламенту потрапили дві нові політичні сили партія MEЧ ("Мораль, єдність, честь"), що виступає проти підтримки України (4,70%), та правопопулістська "Велич" (4,13%).

Лідер ГЕРБ Бойко Борисов заявив про готовність формувати коаліцію з усіма партіями, крім "Відродження". Це вже сьомі парламентські вибори в Болгарії з квітня 2021 року.

Нагадаємо, за останню добу з 27 на 28 жовтня, росіяни втратили на фронті 1680 солдатів, сім танків і 100 одиниць автомобільної техніки. Загальні втрати російських військ з початку вторгнення в Україну становлять 690 720 осіб станом. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідає Грузію на запрошення уряду після неоднозначних парламентських виборів та критику ЄС.

Головне