Всі громадські будівлі в Україні до кінця наступного року обладнають сонячними панелями, - Міненерго

Всі громадські будівлі в Україні до кінця наступного року обладнають сонячними панелями, - Міненерго

В Україні до кінця наступного року на всіх громадських будівлях встановлять сонячні панелі із системами зберігання енергії. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Вона нагадала, що раніше уряд ухвалив рішення про обов'язкове встановлення сонячних панелей із системами зберігання енергії до кінця 2025 року.

"Прийнято рішення про обов'язковість встановлення до кінця наступного року на всіх громадських будівлях, враховуючи міністерства, відомства, агентства, також обласні військові адміністрації мають забезпечити встановлення таких сонячних панелей з системами зберігання енергії. Все це ми робимо для того, щоб підвищити енергонезалежність як об'єктів критичної інфраструктури, так і загалом кожного українця", - зазначила Гринчук.

Як повідомляли "Ми-Україна", уряд України ухвалив поправки до механізму державного фінансування громадян, які обладнують свої домогосподарства установками для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел.

Головне