Всеукраїнська рада церков підтримала заборону церкви Московського патріархату

Всеукраїнська рада церков підтримала заборону церкви Московського патріархату

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) висловила підтримку законодавчій ініціативі щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних з росією. Про це повідомляється на офіційному сайті ВРЦіРО.

Рада церков рішуче засудила дії російської православної церкви, назвавши її співучасницею злочинів російських загарбників проти людяності. ВРЦіРО наголосила на широкій політичній та суспільній підтримці президентської ініціативи щодо припинення діяльності таких організацій в Україні.

"Ми підтримуємо законодавчу ініціативу президента України щодо унеможливлення діяльності таких організацій в нашій країні, яка має також широку політичну і суспільну підтримку", - йдеться у повідомленні.

За оцінкою Ради, найбільшу загрозу релігійній свободі в Україні становить російська агресія, яка призвела до загибелі десятків священнослужителів та руйнування сотень релігійних споруд.

ВРЦіРО звинуватила Московський патріархат у виправданні погромів, обмеженні релігійної свободи, катуваннях і вбивствах духовенства, а також у нехтуванні Божими заповідями та загальнолюдською мораллю.

"Московський патріархат виправдовує погроми та обмеження релігійної свободи, катування й убивства священників та пасторів і цинічно попирає Господні установлення та елементарні норми загальнолюдської моралі", - додали у ВРУіРО.

Нагадаємо, російські військові сили продовжують демонструвати свою присутність у Чорному морі, використовуючи підводні човни. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник Військово-Морських Сил України Дмитро Плетенчук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, жителька Дніпра використовувала свого 12-річного сина для виготовлення дитячої порнографії. Про це повідомили у Офісі генерального прокурора.

Головне