"Вразили ціль з першого пострілу": у битві за Бахмут наші воїни збили російський Су-25

Напередодні увечері українські оборонці поповнили колекцію збитих ворожих літаків. Бійці Нацгвардії “приземлили” російський Су-25 у небі над Бахмутом. 

Як розповіли у відомстві, ворожу "сушку" знешкодив старший солдат Максим Балута, який на початку війни 6 березня збив перший ворожий літак на Харківщині. 

"13 лютого о 18:03 вечора в районі Бахмута нацгвардійці "відпрацювали" ворожий літак Су-25, який завдавав ударів по українських позиціях і населених пунктах. В результаті бойової роботи розрахунку з ПЗРК "Перун" ворожий літак було знешкоджено. Хлопці вразили ціль з першого пострілу”, - йдеться у повідомленні. 

Російський Су-25 після влучання загорівся і далі почав знижуватися. Чи вижили льотчики наразі невідомо.  

Нагадаємо, окрім Су-25 наші захисник ще і ворожий бомбардувальник Су-24м. Загалом - мінус два літаки окупантів за добу. В цілому з початку російського повномасштабного вторгнення армія рф втратила в Україні 298 літаків та 286 гвинтокрилів. Втрати особового складу перевищили 139 тис. людей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, моніторингова група Oryx дійшла висновку, що росія втратила близько 1000 танків під час війни, ще 544 танки були захоплені українським військовими, 79 пошкоджено та 65 покинуто. Це танки, які моніторингова група змогла підтвердити візуально. Фактичні втрати можуть бути близько 2000 танків.

За даними японської розвідки, упродовж повномасштабної війни в Україні, яку рф розв’язала майже рік тому, росія втратила понад 20 генералів

Головне