Враховуючи удар по Кременчуку кількість поранених через війну дітей зросла до 1125 осіб

Враховуючи удар по Кременчуку кількість поранених через війну дітей зросла до 1125 осіб

Від початку російської повномасштабної агресії в Україні поранень зазнали 1125 дітей. За лютий 2022 - вересень 2023 року з вини агресора в країні загинуло 504 неповнолітніх. Про це свідчать дані Офісу генпрокурора станом на ранок 23 вересня.

Оновлені дані включають ракетний удар по Кременчуку на Полтавщині напередодні ввечері. Внаслідок чергової атаки агресора поранень зазнав хлопчик 10-річного віку.

У Генпрокуратурі наголошують на тому, що наведені відомством дані є неостаточними. Україна не володіє повною інформацією про загиблих та травмованих на територіях, які тимчасово перебувають під контролем рф.

Найбільше кількість дітей постраждала на Донеччині, йдеться про 487 осіб. Далі в антирейтингу слідують Харківщина (300), Київщина (129) та Херсонщина (124).

Як відомо, 22 вересня увечері у місті Кременчук на Полтавщині прогриміли вибухи, ворог атакував мирний населений пункт ракетами. Пошуково-рятувальна операція на місці "прильоту" тривала до 22:30. В місцевій ОВА заявили про 31 постраждалого в результаті удару, з них 16 осіб потрапили до лікарень. Відомо про одного загиблого.

Нагадаємо, противник у суботу, 23 вересня, завдав ракетного удару по Одеській області, в результаті обстрілу є руйнування в рекреаційній зоні. Росіян вгатили по регіону ракетами типу “Онікс”, які були запущені із берегового комплексу “Бастіон” із поки що окупованого Криму

Як писав "Ми-Україна" раніше, також 23 вересня вночі армія рф вдарила ударними дронами по Дніпру та області. Атаку було відбито, однак уламки “шахеда” завдали шкоди одному з об’єктів критичної інфраструктури обласного центру.

Головне