Впродовж наступних двох тижнів держава почне сплачувати компенсації за пошкоджене житло, – Шуляк

Впродовж наступних двох тижнів держава почне сплачувати компенсації за пошкоджене житло, – Шуляк

Впродовж наступних двох тижнів держава почне сплачувати компенсації за пошкоджене житло. Про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Кошти платитимуть у рамках "єВідновлення", де сума збитків складає від 200 до 500 тисяч гривень.

"Цей етап працюватиме аналогічно першому етапу програми єВідновлення (всі заявки треба подавати у Дії)", – додала голова партії "Слуга народу".

За останній місяць українці отримали від держави компенсацію на загальну суму 843 мільйонів гривень. Погодили компенсацій на 1,7 мільярдів гривень, станом на 14 листопада – вже 2,5 мільярди (на 47% більше).

Шуляк наголосила, що програма "єВідновлення" набирає популярності, кількість поданих на компенсацію заяв зростає. За останній місяць – в період з 13 жовтня по 14 листопада, українці подали через "Дію" 7498 заяв. Це на 14% більше, ніж у попередньому місяці.

Як писали "Ми-Україна" раніше, відтепер водійське посвідчення із сервісного центру Міністерства внутрішніх справ можна замовити з доставкою через застосунок "Дія". Про це повідомила пресслужба "Дії" та очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як зазначається, замовити доставку посвідчення водія можна через відділення Укрпошти чи кур’єром на будь-яку необхідну адресу.

Така послуга доступна для тих, хто бажає замінити посвідчення, тобто у випадках, якщо особа змінила прізвище, потрібно замовити пластик, адже планує виїхати за кордон, втратила водійське, отримала тимчасове посвідчення на два роки і хоче замінити його на постійне.

 

 

Головне