ВПК України вже виробляє системи захисту для портів від атак росії, - Данілов

ВПК України вже виробляє системи захисту для портів від атак росії, - Данілов

Україні потрібні системи захисту портів від російських ракет. На додачу до очікуваної допомоги із цим від союзників, український військово-промисловий комплекс і сам вже виробляє такий захист, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, наразі в системі ППО не вистачає засобів ураження по деяких видах озброєння, якими користується росія. Наразі працюють всі контакти для пришвидшення поставок відповідної техніки.

"Однак хочу зауважити, що ми і самостійно розробляємо зараз, і вже є розуміння щодо систем захисту. Наш ВПК виробляє вже такий захист. Найближчим часом, я думаю, захист портової інфраструктури", - додав він.

Водночас Данілов визнав, що це не дасть 100%-го захисту портової інфраструктури від російських ударів.

Нагадаємо, армія рф 21 липня двічі атакувала Одещину. Під ранок окупанти вдарили ракетами по зернових терміналах одного з сільгосппідприємств області. В результаті атаки знищено 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю. Повторну атаку росіяни здійснили вдень, тоді вони сімома ракетами поцілили по одному з інфраструктурних об’єктів Білгород-Дністровського району.

19 липня росія атакувала зернові термінали в портах "Одеса" та "Чорноморськ". Пошкоджена зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окрім росії продовольчій безпеці всієї планети загрожує також аномальна спека. Науковці попереджають, що хвилі тепла, які слідують одна за іншою, можуть істотно обмежити здатність природи забезпечити людство харчами

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.