Вперше зафіксовано факт зміни імені депортованій дитині, - Лубінець

Вперше зафіксовано факт зміни імені депортованій дитині, - Лубінець

Вперше було зафіксовано факт зміни імені депортованій до росії дитині - голова однієї з російських партій Сергій Миронов із дружиною "удочерили" дитину та змінили 10-місячній Маргариті Прокопенко ім'я на "Марина Миронова".

Про це заявив Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Telegram-каналі. Як зазначається, до омбудсмана звернулася опікун рідної сестри Маргарити.

Жінка попросила сприяти встановленню місця перебування дівчинки та оформлення опіки над нею. Крім того, Маргарита має рідну шестирічну сестру та трирічного брата. Її сестра проживає з опікуном, водночас доля брата - не відома. Він під час окупації російськими військами перебував у Херсоні. Таким чином загарбники розлучили рідних сестру та брата.

"Усиновлення українських дітей у рф – незаконне. За міжнародними та національними нормами для того, щоб іноземці могли усиновити українську дитину потрібно повідомити Україну та отримати згоду на всиновлення", - наголосив Лубінець.

За його словами, примусове переміщення дітей з однієї етнічної групи в іншу - геноцид. Це також є підставою для нових ордерів на арешт осіб, які до цього причетні. Лубінець також закликав міжнародну спільноту відреагувати на злочин окупантів та допомогти повернути депортованих дітей.

Нагадаємо, депутат Державної думи рф, очільник партії "Справедлива росія - За правду" Сергій Миронов "удочерив" 10-місячну дівчинку, яку викрали з Херсона та змінили їй громадянство та ім'я.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, організація Save Ukraine успішно забезпечила повернення чотирьох дітей разом з їхніми сім'ями з тимчасово окупованих територій.

Головне