Вперше за майже 20 років: УЗ запускає новий міжнародний поїзд до Варшави

Вперше за майже 20 років: УЗ запускає новий міжнародний поїзд до Варшави

"Укрзалізниця" анонсувала запуск нового міжнародного поїзда, який з'єднає Львів з Варшавою. Він почне їздити з 15 жовтня 2023 року, інформує пресслужба УЗ.

"Вперше за 18 років між містами почнуть курсувати поїзди. Наразі маршрут працюватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська", - йдеться у повідомленні.

На вказаній станції пасажири нового рейсу пересідатимуть з поїзда української ширини колії, що становить 1520 мм на поїзд колії європейського стандарту (1435 мм). Те ж вони робитимуть рухають у зворотному напрямку.

Голова правління УЗ Євген Лященко розповів, що на здійснення вказаного проєкту пішло пів року.

"Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном”, - підкреслив він.

В компанії наголосили, що розклад курсування поїздів був створений таким чином, щоб забезпечити сполучення з польськими Варшавою та Любліном як Львів, так і інші населені пункти, серед яких Івано-Франківськ, Калуш та Моршин, без необхідності здійснювати додаткові пересадки

"Пасажирам не варто хвилюватися за можливі запізнення, оскільки пересадка узгоджена. Поїзд завжди чекатиме усіх пасажирів", - заявляють в "Укрзалізниці".

Придбати квитки на потяг можна у мобільному додатку або чат-ботах УЗ, а також на вокзалах у міжнародних касах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україні створили перший у світі автономний поїзд-кухню. Новинку під назвою Food Train у вересні 2023 року презентувала "Укрзалізниця". Щоденно він може виробляти близько 10 тисяч порцій їжі.

Головне