Вперше за 16 років: працівники Boeing вийшли на багатотисячний страйк

Вперше за 16 років: працівники Boeing вийшли на багатотисячний страйк

Працівники заводу Boeing у США розпочали страйк, зупинивши виробництво літака 737 MAX через невдоволення умовами контракту. 

Про це повідомило видання Reuters.

Цей страйк став першим за 16 років і залучив близько 30 000 членів Міжнародної асоціації машиністів і аерокосмічних працівників (IAM). Понад 94% працівників відхилили пропозицію керівництва, яка передбачала підвищення зарплат на 25% протягом чотирьох років, у той час як працівники вимагали 40%.

Цей страйк може завдати значного удару по фінансовому стану компанії, яка вже має 60 мільярдів доларів боргу. Тривалість страйку є ключовим ризиком для виробничих планів Boeing, зокрема для моделі 737 MAX, важливої для компанії. Згідно з повідомленням TD Cowen перед голосуванням, 50-денний страйк може коштувати Boeing від 3 до 3,5 мільярдів доларів грошового потоку.

Генеральний директор Boeing Келлі Ортберг, який обійняв посаду кілька тижнів тому, зіткнувся з серйозними викликами. Він намагався перезавантажити відносини з профспілкою, запропонувавши підписний бонус у розмірі 3000 доларів та обіцянку будівництва нового комерційного літака в Сіетлі. Проте ці зусилля виявилися недостатніми.

Останній страйк працівників Boeing у 2008 році закрив заводи на 52 дні, що призвело до зниження прибутку приблизно на 100 мільйонів доларів на день.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, виробництво на головному заводі Samsung Electronics на півдні Індії зупинилось через масштабний страйк сотень працівників.

Головне