Возив з Криму снаряди та паливо: у Мелітополі партизани підірвали ворожий потяг

Возив з Криму снаряди та паливо: у Мелітополі партизани підірвали ворожий потяг

Українські партизани спромоглися здійснити підрив потягу, яким окупаційне військо щодня транспортувало з підконтрольного росіянам Криму в Мелітополь та Дніпрорудне паливо-мастильні матеріали та боєприпаси. Про це повідомив Центр національного спротиву. 

На зворотному шляху цим вантажним потягом російські загарбники відправляли вкрадене в Україні зерно та руду. Також він відвозив понищену українськими оборонцями ворожу техніку на ремонт. 

"У результаті контрольованого вибуху було пошкоджено залізницю та тепловоз з вагонами. Сам вибух стався о 8-ій ранку прямо під носом російських фсбшників", - інформують у ЦНС. 

Окупанти в Мелітополі цей інцидент всіляко намагаються приховати, а також шукають причетних до підриву, але безуспішно.

В цілому від початку року партизани здійснили вже 11 успішних диверсій на залізниці. Попередня - відбулась у жовтні. Тоді в Мелітополі були підірвані колії, завдяки чому окупаційні сили в регіоні залишилися без поставок снарядів та палива. За попередньою оцінкою, зусиллями руху опору було понівечено близько 150 м колії та власне сам тепловоз.

Нагадаємо, за даними міського голови поки що окупованого Мелітополя Івана Федорова, щонайменше 50% українців у місті за майже два роки так і не взяли російський паспорт. Він розповів, що загарбники на ТОТ наразі проводять перепис населення, щоб ідентифікувати, хто з мешканців взяв паспорт рф, а хто - ні. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у росії 17 березня 2024 року пройдуть чергові президентські вибори і так звана окупаційна влада на захопленій території Запорізької області вже по-повній імітує підготовку до них

 

Головне