Воювали під Маріуполем та Бахмутом: п'ять бойовиків рф отримали тюремні строки

Воювали під Маріуполем та Бахмутом: п'ять бойовиків рф отримали тюремні строки

Тюремні строки отримали ще п'ять російських бойовиків, які воювали проти України під Маріуполем та Бахмутом. Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram-каналі.

Як зазначається, завдяки доказовій базі СБУ до термінів ув’язнення засуджено ще п’ятьох учасників окупаційних угруповань рф. Вони воювали проти України на східному фронті.

"Українські захисники взяли чотирьох бойовиків у полон під час боєзіткнень у районах Бахмута та Авдіївки. Ще одного – затримали при виконанні ним ворожих розвідзавдань на Запоріжжі", - йдеться в повідомленні.

Один із зловмисників отримав 12 років тюрми, інші троє – 10 років, ще одного зловмисника засуджено до дев'яти років ув’язнення. Серед злочинців – командир підрозділу окупаційних угруповань рф. Він ще задовго до повномасштабного вторгнення вступив до лав так званої "народної міліції ЛНР".

Крім того, засуджено бойовика з тимчасово окупованої Луганщини. Він вже двічі був у полоні українських військ. Першого разу його обміняли, проте невдовзі він знову опинився у лавах регулярних військ росії. У складі ворожого підрозділу він брав участь у стримуванні українського контрнаступу на східному фронті.

До того ж тюремні строки отримали двоє бойовиків підконтрольного росії батальйону "восток". Один із них у складі артилерійського розрахунку утримував позиції загарбників у районі Ясинуватої на Донеччині. Другий – у 2014 році пройшов "вишкіл" у військовому таборі на тимчасово окупованій Донеччині. Пізніше його призначили на посаду механіка-водія ворожого БТР та відправили воювати проти сил АТО.

"Згодом він покинув своїх ватажків і приховано переїхав до Запоріжжя. Вже на початку повномасштабного вторгнення рф зловмисник відновив зв’язок з бойовиками та збирав для них розвідінформацію в області", - розповіли в СБУ.

Зловмисника було затримано у результаті спецоперації СБУ на території регіону в березні 2023 року.

Також було засуджено учасника російського угруповання "оплот", який брав участь у боях проти ЗСУ поблизу Донецька та Маріуполя.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України повідомила про підозру так званому “виконавчому секретарю руху пацифістів”, який виправдовував збройну агресію росії.

Головне