Воєнна розвідка України презентувала цикл документальних фільмів про роботу військових

Воєнна розвідка України презентувала цикл документальних фільмів про роботу військових

Цикл з трьох документальних фільмів "Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі" презентували у Києві у понеділок, 13 лютого.

Автором фільмів став журналіст та військовослужбовець ЗСУ Артем Шевченко. Він показав, як військовослужбовці Головного управління розвідки Міністерства оборони виконували свої бойові завдання протягом 2022 року. Зокрема, у стрічках можна побачити ексклюзивні кадри роботи спецпризначенців. 

Всього було відзнято три фільми: "Авіапрорив на Азовсталь. Небо",  "Харківський контрнаступ. Земля" та "Битва за острів Зміїний. Море".

У першому фільмі "Авіапрорив на Азовсталь. Небо" йдеться про повітряну операцію навесні 2022 року, коли оборонцям Маріуполя доставляли необхідні вантажі та як відбувалася евакуація поранених.

Другий фільм "Харківський контрнаступ. Земля" - про наступальну операцію на Харківщині восени 2022 року Сил оборони України за участі штурмового закону "Кракен" ГУР МО.

Третій та останній фільм "Битва з острів Зміїний. Море" розповідає про захоплення та звільнення острова Зміїний. У стрічці є ексклюзивні кадри роботи спецпризначенців на острові 8 травня.

Як відомо, у прокат фільми повинні вийти ближче до весни.

Головне