Ворожі війська хочуть наблизитися до Харкова в межах ствольної артилерії, – ISW

Ворожі війська хочуть наблизитися до Харкова в межах ствольної артилерії, – ISW

Російські війська хочуть відтіснити ЗСУ від кордону з Бєлгородською областю і наблизитися до Харкова. Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

В огляді йдеться, що сили рф продовжили наступальні дії поблизу Липців, проте підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. Також не було підтверджених змін біля Вовчанська.

"Українські сили знищили до половини російської техніки, яка брала участь у наступальних операціях" на цьому напрямку, – йдеться у повідомленні.

Не підтверджує ISW і заяв російської сторони про просування на схід від села Тихе (на північний схід від Вовчанська) і захоплення села Зибине (на схід від Вовчанська).

Нагадаємо, рятувальники ДСНС евакуювали 9900 цивільних у Харківській області. Про це повідомляє ДСНС.

"Загалом з прикордонних населених пунктів Харківської області спільними зусиллями евакуйовано вже понад 9900 жителів. Тільки з Вовчанської громади було евакуйовано близько 2500 людей", - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, жителі тимчасово окупованої Луганської області змушені звертатися до окупаційної влади, щоб записати матеріали на фізичні носії через відсутність доступу до інтернету в багатьох районах.

Головне