Ворог знищив 100% генерації "Центренерго", - заява компанії

Ворог знищив 100% генерації

Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" в результаті російської агресії втратила 100 відсотків генерації. 

"Унаслідок сьогоднішньої масованої атаки, знищено всю нашу генерацію. Війська рф повністю зруйнували Трипільську ТЕС, що на Київщині", - йдеться у заяві підприємства. 

Співробітники електростанції на Київщині в результаті обстрілу 11 квітня не постраждали. Це енергогенеруюче підприємство було провідним постачальником електрики в населені пункти Київської, Черкаської та Житомирської областей.

До цього ворог знищив найбільшу електростанцію у Харківській області - Зміївську ТЕС. Це сталось 22 березня 2024 року. Два роки тому влітку окупанти захопили під свій контроль Вуглегірську ТЕС у Світлодарську на Донеччині.

"Масштаби руйнувань - жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас найбільший виклик за всю історію підприємства. Але я переконаний - ми з ним справимось", - прокоментував ситуацію керівник наглядової ради "Центренерго" Андрій Гота.

Нагадаємо, після влучання снарядів у Трипільську ТЕС в турбінному цеху виникла потужна пожежа. Роботи з її приборкання на об'єкті досі тривають. Окрім того, цієї ночі та вранці агресор уразив об'єкти енергетичної системи ще у чотирьох областях - на Одещині, Львівщині, Харківщині та Запоріжжі. За даними "Укренерго", постраждали як електроустановки, призначені для перетворення та розподілу електричної енергії, так і генераційні об'єкти системи, також зафіксовані "прильоти" по ПСГ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, лідери Нідерландів, Чехії та Данії провели телефонну розмову, під час якої обговорили можливість надання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони.

Головне