Ворог зменшив кількість наступальних дій на південь від Бахмута, - 5 ОШБр

Ворог зменшив кількість наступальних дій на південь від Бахмута, - 5 ОШБр

Наступальний дій на півдні від Бахмуту стало менше. Як розповів ефірі марафону "Єдині новини" заступник командира батальйону 5 окремої штурмової бригади (5 ОШБр) Олексій Тарасенко, це пов'язано з нестачею живої сили. 

"Противник зазнав суттєвих втрат протягом останнього місяця-півтора, коли майже  щодня відбивались атаки піхотних груп груп на наші позиції. Безумовно, підготовленої піхоти у ворога поменшало і на деяких напрямках бракує, щоб атакувати всюди. Скоріше за все, противник сконцентрував зусилля на одному-двох напрямках у цьому районі. І поки ворог не має можливості підтягнути свіжі резерви, він атакує тільки на обмежених ділянках фронту", - зазначив він.

Тарасенко додав, що нині на Бахмутському напрямку росіяни роблять спроби просування у районі Богданівки у напрямку міста Часів Яр. 

Холоди на Донеччині, за його словами, вже приморозили дороги. А відтак, зважаючи на очікуване сильніше похолодання агресор зможе почати активно застосовувати важку техніку.

Нагадаємо, у зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" втрати ворога за минулу добу склали 512 осіб. Також за вчорашній день ЗСУ на вказаній ділянці фронту знищили 40 одиниць військової техніки. Окупаційне військо не полишає наміру взяти в оточення Авдіївку та активізувалося на Мар'їнському напрямку. Водночас на тлі суттєвих втрат на цій ділянці фронту спостерігається істотне погіршення морального-психологічного стану. Як наслідок, бійці рф відмовляються від участі у штурмах, також частіше стали фіксуватись випадки friendly fire.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у командуванні Сухопутних військ ЗСУ днями звітували про відсутність у росіян успіхів поблизу Богданівки та пояснювали, що для окупантів "план-мінімум" - вийти поблизу Часового яру, а "план-максиму" - захопити Донеччину в її адмінмежах.

Головне