Ворог застосовував авіацію, артилерію та дрони: Запорізька область пережила 470 ударів за добу

Ворог застосовував авіацію, артилерію та дрони: Запорізька область пережила 470 ударів за добу

Запорізька область зазнала інтенсивних атак з боку російських окупаційних сил упродовж доби 9 серпня - зафіксовано 470 ударів по дев'яти населених пунктах регіону. Відповідні дані навів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Російські війська застосували різноманітні види озброєнь, включаючи авіацію, безпілотні літальні апарати та артилерію. Зокрема, було здійснено три авіаудари по Кам'янському, Новоандріївці та Полтавці.

За словами Федорова, 324 безпілотники різних модифікацій атакували Гуляйполе, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Полтавку.

Артилерійські обстріли також були інтенсивними. Окупанти здійснили 143 артилерійських удари по території Біленького, Гуляйполя, Новоандріївки, Роботиного, Малої Токмачки, Новоданилівки, Малинівки та Полтавки.

Внаслідок атак було зареєстровано чотири повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Попри масштабність ударів, за попередньою інформацією, мирні жителі не постраждали.

Нагадаємо, троє дітей вважаються безвісти зниклими після російського удару ракетою Х-38 по Костянтинівці Донецької області 9 серпня. Станом на вечір минулої доби з 14 загиблих від удару рф восьмеро осіб залишаються невпізнаними. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 9 серпня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1160 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили сім танків, майже 10 бойових броньованих машин, 69 артсистем та ще два засоби ППО.

Головне