Ворог ввів штурмові групи у Вовчанськ та покращує зв’язок, – ОТУ "Харків"

Ворог ввів штурмові групи у Вовчанськ та покращує зв’язок, – ОТУ

На Харківському напрямку продовжуються інтенсивні бойові дії. Ситуація залишається напруженою, але станом на ранок 12 серпня контрольованою українськими Силами оборони.

Як повідомили в оперативно-тактичному угрупованні"Харків", у Вовчанську зафіксовано введення окупантами штурмових груп зі складу 4-ї ДРШБр. Противник намагається покращити своє логістичне забезпечення та вдосконалити систему зв'язку в цьому районі. 

На північний захід від населеного пункту Тихе, що у Вовчанській міській громаді, російські війська зосереджують зусилля на веденні повітряної розвідки та інженерно-фортифікаційному вдосконаленні своїх позицій. 

За минулу добу на Харківському напрямку було зафіксовано п'ять боєзіткнень. Військовослужбовці армії рф здійснили 32 удари дронами-камікадзе та провели 365 обстрілів українських позицій. З початку нової доби вже відбулося три бойові зіткнення: два - в районі Вовчанська та одне - на північний захід від Тихого.

Втрати ворога за минулу бойову добу склали 93 особи. Українські захисники також завдали значних втрат техніці противника: знищено та пошкоджено 46 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема 11 артилерійських систем, 12 автомобілів, три одиниці спецтехніки та 20 безпілотних літальних апаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія перекидає до Курської області менше сил, ніж хотіли б у ЗСУ, – The Economist

Як писав "Ми-Україна" раніше, Запорізька область за підсумками доби 11 серпня зазнала масштабних атак з боку російських окупаційних військ - за добу зафіксовано 357 ударів по 11 населених пунктах регіону. 

Головне