Ворог ввечері та вночі бмв з "Градів" та артилерії по Нікополю та трьох громадах Дніпропетровщини

Ворог ввечері та вночі бмв з

Російські окупанти продовжують обстрілювати мирне населення Дніпропетровщини. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Він наголошує, що протягом вечора та ночі ворог здійснив серію атак на Нікопольський район, використовуючи різні види озброєння.

Під удар потрапили місто Нікополь та кілька громад району - Покровська, Червоногригорівська та Марганецька. Окупанти застосували системи залпового вогню "Град", важку артилерію та дрон-камікадзе. Внаслідок обстрілів найбільше постраждала Марганецька громада, де було пошкоджено три багатоповерхові будинки.

Попри масштабність атак, за попередньою інформацією, обійшлося без жертв та постраждалих. В інших районах області ситуація залишалася спокійною.

Варто зазначити, що це вже не перший обстріл району за останній час. Напередодні ворог також атакував Нікопольщину, пошкодивши п'ятиповерховий будинок. Крім того, вчора під ворожим вогнем опинився і Синельниківський район області.

Нагадаємо, за підсумками бойової доби 1 жовтня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще понад 1370 солдатів армії рф. Загальні втрати особового складу противника становлять приблизно 654 430 військових.

Як писали "Ми-Україна" раніше, державний департамент США підтвердив право України самостійно приймати рішення щодо використання власної зброї для ударів по території росії. Про це повідомив речник Держдепартаменту Метью Міллер під час брифінгу.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.