Ворог вночі запустив по Україні ударні БПЛА: як відпрацювала ППО

Ворог вночі запустив по Україні ударні БПЛА: як відпрацювала ППО

Російські окупаційні війська у ніч на 23 липня здійснили атаку на Україну, використовуючи керовану авіаційну ракету Х-69 і вісім ударних безпілотників типу "Шахед". Вдалося знищити сім дронів, а ракета не досягла своєї цілі.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

Протиповітряна оборона збила сім ударних безпілотників "Shahed – 131/136". Завдяки активній протидії керована авіаційна ракета Х-69 не досягла свого призначення.

Ракету та дрони було запущено з повітряного простору Курської області рф, спрямовані вони були на Сумську область.

Для відбиття атаки залучали підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних сил.

Нагадаємо, армія окупантів за добу втратила в Україні ще 1 200 осіб убитими та пораненими. Загалом, з моменту початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, втрати ворога становлять близько 568 980 солдатів. Також було знищено чотири ворожих танки, 57 артсистем та два десятки БПЛА.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські окупанти знищили останню українську церкву на захопленому кримському півострові. Йдеться про Хрестовоздвиженський храм Православної Церкви України у Євпаторії.

Головне