Ворог вночі атакував Київ "шахедами": що відомо

Ворог вночі атакував Київ

Столиця України вночі 20 червня зазнала чергової повітряної атаки з боку ворога. За попередніми даними, які зранку навели в Київській МВА, ударні безпілотники були запущені з південного напрямку та намагалися проникнути до Києва через території Миколаївської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Полтавської та Чернігівської областей.

"Силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі цілі були знищені на підступах до столиці", - наголосив керівник відомства Сергій Попко.

Він додав, що точна кількість та тип безпілотників будуть оприлюднені у звітах Повітряних сил ЗС України.

За оперативними даними, станом на 5-у ранку, в результаті атаки в Києві не зафіксовано жодних руйнувань чи потерпілих.

Окрім загрози від ударних безпілотників, існувала також небезпека застосування крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95 противника. Проте, за попередньою інформацією, пуски ракет не підтверджені, а в повітряному просторі України ракети не відслідковуються.

Як відомо, сьогодні вночі у Києві та а низці інших регіонів країни було оголошено повітряну тривогу через загрозу пусків ракет та ударних безпілотників з боку противника. В столиці сирени увімкнулись о 1:52, в регіоні по ворожих засобах повітряного нападу працювали сили ППО. Відбій тривоги був оголошений о 4:25.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупанти напередодні, 19 червня, здійснили авіаційний удар по околицях Харкова. Відомо, що росіяни атакували місто двома керованими авіабомбами, які влучили в об'єкт дитячого відпочинку. У результаті загинула жінка, є поранений.


 
 

 

Головне