Ворог вдарив "Солнцепьоком" по Вовчанську, - ОТУ "Харків"

Ворог вдарив

На Харківському напрямку ворог застосував важку вогнеметну систему ТОС-1А "Солнцепьок" в районі Вовчанська, де тривають інтенсивні бойові дії.

Про це повідомили ОТУ “Харків” у своєму Тelegram-каналі.

У районі Глибокого противник переміщує особовий склад для поповнення втрат та підготовки до відновлення наступальних дій. У Вовчанську ворог продовжує штурмові дії в районі багатоповерхової забудови, провів евакуацію санітарних втрат та забезпечення передових підрозділів, застосував важку вогнеметну систему ТОС-1А в районі агрегатного заводу.

У районі Тихого українські сили знищили вогневі позиції противника. Протягом минулої доби відбулося три бойових зіткнення, російські окупанти завдали п’ять авіаударів з використанням дев’яти КАБів і здійснили 33 удари дронами-камікадзе. Позиції Сил оборони України були обстріляні 392 рази. Від початку доби триває одне бойове зіткнення у районі Вовчанська.

Сили оборони ефективно реагують на дії ворога, знищуючи живу силу, озброєння та військову техніку окупантів. Втрати ворога за минулу добу склали 83 особи, з яких 33 загинуло, а 50 отримали поранення. Ворог втратив 68 одиниць техніки, зокрема два танки, чотири бойові броньовані машини, дві артилерійські системи, шість автомобілів, п’ять одиниць спеціальної техніки та 49 БпЛА. Також знищено 51 укриття для особового складу та одне місце зберігання боєприпасів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські війська завдали ударів керованими авіабомбами по місту Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району, внаслідок чого постраждало п’ять осіб, зруйновані та пошкоджені кілька будинків і автомобілі.

Головне